Пиле магданозлия по тракийски

Домашно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле Градус
60 г краве масло
1/2 връзка пресен лук
2 стръка стеблена целина
1 скилидка чесън
2 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
500 мл пилешки бульон
3 връзки магданоз
100 г кисело мляко
сокът от 1 лимон
1 яйце
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле магданозлия по тракийски
Пилето се разделя на парчета, овкусява се със сол и черен пипер, запържва се в сгорещеното масло и се изважда.
2
Пиле магданозлия по тракийски  2
В същия съд се запържват нарязаните наситно лук и целина. Прибавя се и накълцаният чесън.
3
Пиле магданозлия по тракийски  3
Поръсва се брашното и след като се позапържи, се слага червеният пипер. Разбърква се и веднага се налива топлият пилешки бульон.
4
Пиле магданозлия по тракийски  4
Връща се месото и се залива с вода, колкото да го покрие. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 40 минути. Месото не трябва да се разпада.
5
Пиле магданозлия по тракийски  5
Добавя се нарязаният наситно магданоз.
6
Пиле магданозлия по тракийски  6
Киселото мляко се разбърква с лимоновия сок и яйцето и към сместа се налива малко от соса на яхнията, за да се изравнят температурите.

7
Пиле магданозлия по тракийски  7
Застройката се добавя в ястието, овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и съдът се дърпа от огъня.



Съвет:
Фенерът на пилето се запазва за супа или бульон.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2015
Много ми хареса, направих нколко промени но не големи, вместо цяло пиле сготвих с разполовени бутчета и вместо пилешки добавих зеленчуков бульон, също не сложих целина защото не обичам, но стана страхотно!!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2015
Вкусотия!!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2015
Много вкусно! Аз добавих и гъби, получи се мнооого добре! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: