Странджански кюфтета

Приготвени без месо и поднесени с вкусен доматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
180 г кашкавал
1 връзка магданоз
150 г сухари
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
олио за пържене

за доматения сос:
400 г пасирани домати (от консерва)
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Странджански кюфтета
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят смлените сухари, настърганият кашкавал, чубрицата и накълцаният магданоз. Посолява се и се разбърква.
2
Странджански кюфтета 2
От сместа с ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загрято олио, след което се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.
3
Странджански кюфтета 3
Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в олиото. Сипват се доматите и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Ако има нужда се добавя малко захар и се готви около 15 минути на слаб огън.

4
Странджански кюфтета 4
Кюфтетата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2019
Ето ги моите печени във фурната. Сложих и малко зелен лук в соса. Бърза вечеря стана.
6.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Да, Анна, можеш да ги изпечеш за около 15-20 минути, на 200 градуса, като трябва да имаш предвид, че посоченото време е ориентировъчно, тъй като то зависи от размера на кюфтетата и от фурната, която използваш - както неведнъж сме казвали в предаването, всяка фурна пече различно. Добре е, преди да ги сложиш във фурната, леко да ги полееш с малко зехтин. Успех и ще се радваме, да споделиш резултата с нас.
5.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2015
Станаха страхотни, следващия път ще ги пробвам във фурната.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Вкусотия!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Много бяха вкусни, изядохме си пръстите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: