Пиле по баски

Дата: 10.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
800 г домати
100 мл бяло вино
3 червени чушки
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 стръка мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле по баскиПилешките бутчета се разделят на горни и долни. Подправят се със сол и черен пипер и се запържват в дълбок съд от всички страни, до златисто.
2
Пиле по баски 2Изваждат се от съда и в отделилата се мазнина се запържват наситнените лук и чесън. Щом омекнат, се налива виното и се оставя да се редуцира.
3
Пиле по баски 3След това се прибавят нарязаните на кубчета чушки, обелените и нарязани на кубчета домати, накълцаната мащерка, червеният пипер, сол и черен пипер.
4
Пиле по баски 4Пилето се връща обратно в съда и ястието се готви под капак, до готовност – около 45 минути.Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2020
Може би е добра идея да се добави 1 лъжица захар, тъй като на мен ми беше доста кисела, все пак е с доста домати.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2016
страхотна пилешка яхнийка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ina Dimitrova се регистрира в сайта.
Eleonora Kisiova се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Свински кебап
Plamen Ivanov се регистрира в сайта.
Lozka Petrova се регистрира в сайта.
Juliana Karshaleva-Ivanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта