Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски

Дата: 12.07.2004
Източник: Бон Апети
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски
 
Необходими продукти:
400–500 г зелен фасул
1 кубче пилешки бульон
50–60 г бадеми
5–6 с. л. олио
2–3 резена пресен джинджифил (1/2 ч. л. смлян)
1 глава лук
1 ч. л. соев сос
60 мл бяло вино
2 с. л. нишесте
300 г пилешки гърди
1 ч. л. сол
сусамово олио
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайскиПилешките гърди се нарязват на малки късчета.
2
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 2В купа се изсипва 1 с. л. от нишестето, постепенно се разбърква с 2 с. л. от бялото вино и се овкусява със соев сос. В тази смес се овалва месото и се оставя да престои 30 минути.
3
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 3Зеленият фасул се измива и се нарязва наедро. Сварява се за около 15–20 минути в подсолена вода, след това се отцежда и се изплаква със студена вода.
4
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 4Лукът се нарязва наситно. Джинджифилът се обелва, нарязва се надребно и се добавя при лука.
5
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 5В уок (дълбок тиган) се налива олиото и за 30–40 секунди се запържват бадемите, докато започнат да се пукат. Ядките се отстраняват и на силен огън в същото олио се запържват при непрекъснато бъркане лукът и джинджифилът за 2–3 минути. Слага се маринованото месо и пърженето продължава още 4–5 минути, като парченцата се разбъркват непрекъснато.
6
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 6Останалото нишесте се накисва в чаша с бялото вино. Към месото се прибавя зеленият фасул, овкусява се със соевия сос, разтворения в 200 мл вода пилешки бульон, накиснатото нишесте, сусамовото олио и бадемите и се пържи още 1 минута.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта