Пиле с лук на фурна

По рецепта, вдъхновена от емблематичната френска лучена супа
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г кашкавал
100 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
3 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2–3 чабати
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с лук на фурна
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, слагат се в тиган със сгорещеното олио, посоляват се и се запържват, докато лукът се карамелизира.
2
Пиле с лук на фурна 2
Деглазира се с виното и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнената мащерка.
3
Пиле с лук на фурна 3
Лукът се готви, докато течността се редуцира, след което се изсипва в тава.
4
Пиле с лук на фурна 4
Хлябът се разполовява. Половинките се намазват с масло и се запичат в тиган до златисто.
5
Пиле с лук на фурна 5
Подреждат се в тавичката върху лука.
6
Пиле с лук на фурна 6
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага върху хляба.
7
Пиле с лук на фурна 7
Ястието се пече 30–40 минути до златисто на 180 градуса.
8
Пиле с лук на фурна 8
Поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2025
Единствено запекох пържолките на тиган за кратко предварително,наистина наподобява френската лучена супа
4.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2020
Една наистина чудесна вечеря. Вкуснотия.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2020
Здравейте, Виолета, разбира се, че може, ще стане доста по-различно ястие, но може. Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2020
Здравейте! Рецептата изглежда много вкусно, а дали би могло ястието да се направи без хляба?
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2018
С малко повече вино
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: