Пиле с мед и джинджифил

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. мед
2-3 с. л. олио
2-3 с. л. соев сос
1 шепа сушени гъби шийтаке (ароматни горски гъби)
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
30-40 г пресен джинджифил
100-200 г пилешки дробчета
2 люти чушки за декорация


Начин на приготвяне:
1
Пиле с мед и джинджифил
Джинджифилът се обелва, нарязва се наситно и се изплаква, за да се намали лютивината му.
2
Пиле с мед и джинджифил 2
Лукът и чесънът също се нарязват наситно, а почистената от семето чушка – на лентички.
3
Пиле с мед и джинджифил 3
Гъбите се накисват във вода и след като набъбнат, се отцеждат и се нарязват на малки парченца.
4
Пиле с мед и джинджифил 4
Пилето се обезкостява и месото се нарязва на хапки.
5
Пиле с мед и джинджифил 5
В загрят уок (дълбок тиган) се налива олио (2 с. л.), изчаква се да запуши и се сипват кубчетата месо.
6
Пиле с мед и джинджифил 6
Добавят се дробчетата, месото се запържва за няколко минути и се изважда от тигана.
7
Пиле с мед и джинджифил 7
В уока се налива останалото олио и в него за минута се запържват наситнените лук и чесън.
8
Пиле с мед и джинджифил 8
Добавят се гъбите и след 2-3 минути се връщат дробчетата и пилешкото месо.
9
Пиле с мед и джинджифил 9
Ястието се овкусява с мед, соев сос, черен пипер и джинджифил.
10
Пиле с мед и джинджифил 10
Посолява се на вкус, разбърква се добре и се задушава още няколко минути. При сервиране се поръсва с нарязана на ивици люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: