Пиле в зелено моле

Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
50 г тиквено семе
4-5 скилидки чесън
2 глави лук
1 зелена люта чушка
1/2 зелена салата
1 ч. ч. замразен зелен фасул
1 ч. ч. замразен грах
10 стръка магданоз
7-8 листа джоджен
3-4 листа майоран
4-5 с. л. олио
1 ч. л. кориандър
1 щипка кимион


Начин на приготвяне:
1
Пиле в зелено моле
Пилето се сварява в подсолена вода, като периодично се отпенва. След това се изважда, а бульонът се запазва. Пилето се охлажда, обезкостява се и кожата се отстранява. Месото се накъсва на парчета.
2
Пиле в зелено моле 2
Едната глава лук се наситнява и се запържва за 1 минута в предварително загрятото олио. Тиквеното семе се смила с малко сол.
3
Пиле в зелено моле 3
Чесънът, суровата глава лук, зелената чушка, салатата и запърженият лук се смилат заедно, като се налива 1 черпак от пилешкия бульон.
4
Пиле в зелено моле 4
В тенджера се загряват 2 с. л. олио и сместа се запържва. След 30 секунди се наливат 4-5 черпака от бульона, изсипват се грахът и зеленият фасул. Посолява се, подправя се с кимион и кориандър, добавя се смляното тиквено семе и се оставя да къкри 20 минути.
5
Пиле в зелено моле 5
След това се прибавят пилешкото месо и наситнените джоджен, майоран и магданоз. Ястието къкри още 5-6 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: