Пиле в зелено моле

Дата: 10.10.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 ч. л. кориандър
4-5 с. л. олио
3-4 листа майоран
7-8 листа джоджен
10 стръка магданоз
1 ч. ч. замразен грах
1 ч. ч. замразен зелен фасул
1/2 зелена салата
1 зелена люта чушка
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
50 г тиквено семе
1 щипка кимион
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле в зелено молеПилето се сварява в подсолена вода, като периодично се отпенва. След това се изважда, а бульонът се запазва. Пилето се охлажда, обезкостява се и кожата се отстранява. Месото се накъсва на парчета.
2
Пиле в зелено моле 2Едната глава лук се наситнява и се запържва за 1 минута в предварително загрятото олио. Тиквеното семе се смила с малко сол.
3
Пиле в зелено моле 3Чесънът, суровата глава лук, зелената чушка, салатата и запърженият лук се смилат заедно, като се налива 1 черпак от пилешкия бульон.
4
Пиле в зелено моле 4В тенджера се загряват 2 с. л. олио и сместа се запържва. След 30 секунди се наливат 4-5 черпака от бульона, изсипват се грахът и зеленият фасул. Посолява се, подправя се с кимион и кориандър, добавя се смляното тиквено семе и се оставя да къкри 20 минути.
5
Пиле в зелено моле 5След това се прибавят пилешкото месо и наситнените джоджен, майоран и магданоз. Ястието къкри още 5-6 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта