Стек от щраусово месо със сос от къпини

Гост: Красимир Кардашев
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2005
Стек от щраусово месо със сос от къпини
 
Необходими продукти:
няколко шепи къпини
1 кг щраусово месо
1 в. ч. бяло вино
3-4 с. л. щраусова мас
1-2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. нарязан лук
1 с. л. соев сос
1 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Стек от щраусово месо със сос от къпини
Месото се почиства от ципите и се нарязва на медальони.
2
Стек от щраусово месо със сос от къпини 2
Медальоните се изпичат от двете страни върху намазнена с щраусова мас скара.
3
Стек от щраусово месо със сос от къпини 3
Лукът за соса се нарязва наситно и се запържва в маста. След това се налива бялото вино и когато се поизпари, се добавят медът, соевият сос, заквасената сметана и къпините, поръсва се със сол и се разбърква добре.
4
Стек от щраусово месо със сос от къпини 4
Месото се сервира в порционни чинии и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: