Пожарски кюфтета

Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
150 мл прясно мляко
100 г масло
2 филии хляб
2-3 яйца за паниране
галета за паниране
черен пипер и сол на вкус
200 г замразен грах
30-40 г краве масло
2 моркова (200 г)
1 бяла ряпа (200 г)
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Пожарски кюфтета
Кожата се отстранява и месото се нарязва на едри парчета. Филиите хляб се накисват в прясното мляко и след като се напоят добре, се отцеждат.
2
Пожарски кюфтета 2
Нaкълцаното месо, отцеденият от млякото хляб и 50 г разтопено масло се смесват, подправят се със сол и черен пипер и се смилат. Сместа се оставя да престои 30 минути в хладилник.
3
Пожарски кюфтета 3
Морковите и ряпата се обелват, нарязват се наситно и се задушават за 1-2 минути в загрятото масло. Изсипва се грахът, след това се налива 1 ч. ч. прясно мляко, посолява се и се оставя да къкри под капак 10 минути.
4
Пожарски кюфтета 4
Брашното се запича на сух тиган. След това се налива 1/2 чаша студено прясно мляко, разбърква се и се добавя при зеленчуците. Къкри 1-2 минути и когато се уплътни, се поръсва с наситнените копър и магданоз.
5
Пожарски кюфтета 5
От каймата с навлажнени ръце се оформят кюфтета (по 100-120 г всяко). Овалват се последователно в разбитите яйца и в галета. Пържат се в предварително загретите олио и масло (50 г) по 5-6 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка.
6
Пожарски кюфтета 6
Кюфтетата се сервират полети със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: