Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде

Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2005
Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде
 
Необходими продукти:
50-60 г оризови нудълс
1 червена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 резен джинджифил
2-3 с. л. олио
1 ч. л. къри
2-3 щипки натриев глутамат
костите от 1 бр. пилешки гърди
1 резен джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде
Костите се поставят в тенджера и се заливат с 1,5 литра вода. Посолява се, слага се резен джинджифил и се вари 30 минути. След това месото се отделя от костите.
2
Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде 2
Джинджифилът, лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 2-3 минути в предварително загрятото в уок олио. След това се поръсва кърито, пържи се още 30 секунди и се изсипва пилешкото месо.
3
Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде 3
Постепенно в уока се налива пилешкият бульон. Оставя се да покъкри 2 минути, след което се посолява, поръсва се с натриев глутамат и се изсипва нарязаната надребно чушка.
4
Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде 4
Оризовите нудълс се пържат в обилно количество предварително загрято олио.
5
Пилешка супа с къри и пържено оризово фиде 5
Супата се сервира в подходящи купички и се поръсва с изпържени оризови нудълс.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: