Зеленчукова супа с пъстърва

Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
филетата на 1 пъстърва
100 г печурки
30 г масло
1 тиквичка
1 лимон
черен пипер на вкус
главите и костите от 4 пъстърви
200 мл бяло вино
1 глава лук
1 морков
15 зърна черен пипер
10 листа пресен девесил
2 клонки целина
2 дафинови листа
1 щипка куркума
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа с пъстърва
Рибата се филетира, като главата и костите се запазват. Филетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се оставят настрана.
2
Зеленчукова супа с пъстърва 2
Морковът, нарязаният на две лук и стъблата на целината се запържват за 2 минути в предварително загретия зехтин. След това се налива виното, добавят се дафиновите листа и черният пипер.
3
Зеленчукова супа с пъстърва 3
Когато виното се редуцира наполовина, се наливат 1 1/2 л гореща вода. Къкри 10 минути и се изсипват главите и костите на пъстървите. Супата се прецежда през тензух или много фина цедка. Ароматизира се с куркума. Останалото по костите месо се отделя внимателно.
4
Зеленчукова супа с пъстърва 4
Гъбите се нарязват на филийки, тиквичката – на пръчици. Запържват се на силен огън в предварително загрятото масло. След това се добавят рибните филета и се запържват.
5
Зеленчукова супа с пъстърва 5
В подходящи купички се слага нарязан на ивици морков, отгоре се сипва от запържените гъби и тиквички. Добавя се половин рибно филе, поръсва се с наситнени листа целина и девесил. Налива се супа, гарнира се с резен лимон и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: