Супа "Буйабез"

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2002
Супа
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг кефал
1 лефер (500 г)
200 г замразени миди
200 г замразени скариди
250 г стерилизирани домати
3 картофа
2 моркова
1 глава лук
1-2 стръка праз лук
4-5 с. л. зехтин
3-4 зърна черен пипер
5-6 ивички портокалова кора
3-4 цветчета шафран
1 стрък розмарин (1/2 ч. л. сух)
2 стръка дафинови листа
1 стрък целина
3-4 стръка магданоз
1 стрък копър


Начин на приготвяне:
1
Супа
Букет "Гарни" се приготвя, като подправките се увиват в лист праз лук и се завързват с конец. (Ако не разполагате с пресни подправки, можете да използвате сухи, като ги завиете с марля на вързоп.)
2
Супа
В голяма тенджера се поставя почистената и измита риба и се залива с 2 л студена вода. Кипва се и се вари 10 минути на тих огън заедно с черен пипер, сол и букета от подправки. Рибата се изважда и се почиства от костите, а бульонът се прецежда и запазва.
3
Супа
Лукът се нарязва надребно, празът – на фин жулиен, морковите – на колелца, картофите – на кубчета. Всички зеленчуци се запържват за 2-3 минути в зехтина и се поръсват с шафран.
4
Супа
Добавят се доматите и портокаловата кора, налива се прецеденият бульон и след кипване се вари 15 минути. Тогава се прибавят месото на рибата, мидите и скаридите (не се размразяват предварително), варят се 10 минути. В купичка се поставя сос "Роли" и се сервира с готовата супа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: