Царевична чорба с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 ивици бекон
2 кочана царевица
2 картофа
1 зелена чушка
1 глава лук
1 клонка целина
1 ч. л. мащерка
250-300 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
3-4 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с бекон
Царевичните зърна се отстраняват от кочаните, като кочаните се запазват. Лукът се нарязва наситно, чушката и картофите - на кубчета.
2
Царевична чорба с бекон 2
Ивиците бекон се запържват в суха тенджера от двете страни. Щом отделят мазнината си и станат хрупкави, се изваждат и в тяхната мазнина се запържват наситненият лук, нарязаните чушка и картофи.
3
Царевична чорба с бекон 3
След 1-2 минути се добавят кочаните на царевицата, посолява се и се налива 1 литър гореща вода. След 10 минути се изсипват царевичните зърна и нарязаното на колелца стъбло на целината. Къкри под капак още 10 минути.
4
Царевична чорба с бекон 4
Брашното се изсипва в купичка. Постепенно се налива прясното мляко и се разбива добре. Червеният пипер се запържва в олиото за секунди.
5
Царевична чорба с бекон 5
Когато супата се свари, кочаните се изваждат. Поръсва се с мащерка и с наситнените листа целина. Налива се застройката и супата се оставя да поври още 2 минути. Сервира се, като всяка порция се поръсва с натрошен бекон и се полива със запържен червен пипер.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: