Царевична чорба с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 ивици бекон
3-4 с. л. олио
2 с. л. брашно
250-300 мл прясно мляко
1 ч. л. мащерка
1 клонка целина
1 глава лук
1 зелена чушка
2 картофа
2 кочана царевица
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с бекон
Царевичните зърна се отстраняват от кочаните, като кочаните се запазват. Лукът се нарязва наситно, чушката и картофите - на кубчета.
2
Царевична чорба с бекон 2
Ивиците бекон се запържват в суха тенджера от двете страни. Щом отделят мазнината си и станат хрупкави, се изваждат и в тяхната мазнина се запържват наситненият лук, нарязаните чушка и картофи.
3
Царевична чорба с бекон 3
След 1-2 минути се добавят кочаните на царевицата, посолява се и се налива 1 литър гореща вода. След 10 минути се изсипват царевичните зърна и нарязаното на колелца стъбло на целината. Къкри под капак още 10 минути.
4
Царевична чорба с бекон 4
Брашното се изсипва в купичка. Постепенно се налива прясното мляко и се разбива добре. Червеният пипер се запържва в олиото за секунди.
5
Царевична чорба с бекон 5
Когато супата се свари, кочаните се изваждат. Поръсва се с мащерка и с наситнените листа целина. Налива се застройката и супата се оставя да поври още 2 минути. Сервира се, като всяка порция се поръсва с натрошен бекон и се полива със запържен червен пипер.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: