Пилешки бутчета с ароматна кора

Ароматни и хрупкави - без да са пържени
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 долни пилешки бутчета
2 яйца
3 филии хляб за тостер
50 г орехи
6 стръка магданоз
1 с. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух лук
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за поливане


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с ароматна кора
От бутчетата се отрязват капачетата. Слагат се в тенджера с вода и мащерката и се сваряват за 15 минути.
2
Пилешки бутчета с ароматна кора 2
Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на фини трохи, прибавят се орехите, наситненият магданоз, червеният пипер, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Разбърква се.
3
Пилешки бутчета с ароматна кора 3
Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи.
4
Пилешки бутчета с ароматна кора 4
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат със зехтин. Пече се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Поднасят се с магданоз и резени лимон, по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2024
Отново чудесен вкус! Никога не остават за снимка
15.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2018
Станаха повече от вкусни!
14.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Много вкусна панировка, но рецептата е хубава с малки бутчета, а не като мойте от мотирали кокошки :)
13.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2015
Уникално хрупкаво и вкусно!
12.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2015
Всяка седмица си ги правим,само че варът 1 час и подправките са черен,червен пипер,чесън и копър на прах,кимион,чубрица,без орехи,с трохи. Сгответе си гого,няма да съжаляваш!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: