Терин от кайма по италиански

Теринът от кайма е превъзходен - истински деликатес с впечатляващ вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г свинска плешка
700 г телешки врат
3 скилидки чесън
100 мл червено сухо вино
1 яйце
4 филии бял хляб за тостер
200 мл прясно мляко
100 г зелени маслини (без костилки)
150 г сирене “Проволоне” (пармезан или твърд кашкавал)
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. сух босилек
250 г печурки
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
800 г картофи
800 г домати
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 щипка захар
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Терин от кайма по италиански
Двата вида месо се смилат наедро. Към получената кайма се чуква яйцето и се добавят нарязаните на шайби маслини.
2
Терин от кайма по италиански 2
Хлябът се накисва в прясното мляко. Щом се напои, се слага при месото и се подправя с босилека и ригана. Прибавя се наситненият чесън и се настъргва сиренето.
3
Терин от кайма по италиански 3
Печурките се обелват и заедно с пънчетата се нарязват наситно. Запържват се до златисто в зехтина и се слагат при другите продукти. Разбърква се, сипва се виното и отново се меси до хомогенизиране на каймата. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Терин от кайма по италиански 4
Във форма за терин се слага намокрена пергаментова хартия, разпределя се сместа и формата се покрива с алуминиево фолио.
5
Терин от кайма по италиански 5
Теринът се пече за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се отстранява и ястието се допича за 15 минути на 220 градуса с вентилатор.
6
Терин от кайма по италиански 6
Доматите се настъргват. Чесънът се наситнява и се запържва закратко в зехтина. Сипват се доматите, сол, черен пипер и щипка захар. Оставя се на бавен огън за 15 минути, за да може сосът да се сгъсти.
7
Терин от кайма по италиански 7
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват с вилица. Овкусяват се със сол и зехтин.
8
Терин от кайма по италиански 8
Когато месото стане готово, се охлажда леко и се нарязва на филии. Слагат се по две в порция, гарнират се с картофи и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Стана мнооого вкусно. Малко го поприпекох, но ние го обичаме така с коричка!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
приготвих с черни маслини , ароматно и вкусно :)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2015
Много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Чудесен!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: