Пилешки хапки с доматен сос и бамя

Бамята е пренесена на Карибите от Етиопия и Судан и е станала важна част от местната кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
1-2 белтъка
2 с. л. натурално нишесте
1 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус
250 г замразена бамя
1 буркан стерилизирани домати
2 скилидки чесън
1/2 - 1 глава лук
4 с. л. олио
2 с. л. кокосови стърготини
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Пилешки хапки с доматен сос и бамя
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 10 минути в предварително загрятото олио. След това се налива 1 пръст гореща вода, посолява се и се задушава под капак 10 минути.
2
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 2
Кокосовите стърготини се слагат в купичка, заливат се с топла вода и се оставят да престоят в нея 5 минути.
3
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 3
Бамята се нарязва под наклон на малки парчета, а дръжките се отстраняват.
4
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 4
Нарязаната бамя се изсипва при задушените лук и чесън и се сотира за 1 минута.
5
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 5
Доматите се пюрират заедно с с ригана и кърито.
6
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 6
След това бамята се залива с приготвеното доматено пюре.
7
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 7
След като сосът кипне, в него се налива водата от прецедените кокосови стърготини.
8
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 8
Пилешкото месо се нарязва на хапки, посолява се и се поръсва с черен пипер.
9
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 9
Белтъците, нишестето и соевият сос се разбиват в купа и в тях се панират пилешките хапки.
10
Пилешки хапки с доматен сос и бамя 10
Месото се пържи в обилно количество сгорещено олио. Панираните пилешки хапки се сервират с доматения сос с бамя и с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: