Пилешки късчета

Гост: Калоян Благоев, мениджър на "Happy"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пилешки късчета
 
Необходими продукти:
200 г пилешко месо от бутче
30 г мариновани гъби
30 г кашкавал
80 мл вода
12 мл соев сос
2 с. л. олио
брашно за овалване
картофено пюре за гарнитура


Начин на приготвяне:
1
Пилешки късчета
Oбезкостеното и почистено от кожата месо се нарязва на късчета. Късчетата се овалват в брашно, след което се поставят в голяма цедка, за да се изтръска излишното брашно. Запържват се до златисто в добре загрятото олио.
2
Пилешки късчета 2
Добавят се нарязаните на филийки гъби, водата и соевият сос. Тиганът се захлупва, месото се задушава 2-3 минути.
3
Пилешки късчета 3
Късчетата се сервират гарнирани с картофено пюре. Докато са топли, отгоре се настъргва кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Много вкусна и лесна рецепта. Аз замених гъбите от консерва с пресни. Запържих ги, извадих и запържих месото в същата мазнина. Получи се много ароматно.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
Много е вкусно. Приготвих обаче с пресни гъбки, които предварително задуших с масло
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2013
Отдавна търся тази рецепта, защото обичаме да хапваме тези късчета в хепи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: