Шаран върху хилядолистник от картофи

Дата: 06.12.2004
Източник: Бон Апети
Шаран върху хилядолистник от картофи
 
Необходими продукти:
1 шаран (2 кг)
2 щипки сол
масло за намасляване
1 стрък праз
1 кубче гъбен бульон
80 г студено масло
1/2 в. ч. бяло вино
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 с. л. наситнен магданоз
2-3 щипки индийско орехче
1 с. л. олио
олио
черен пипер и сол на вкус
1 кг картофи
100 г бекон
100 г кашкавал
300 мл прясно мляко
300 мл готварска сметана
2 яйца
2 стръка праз
1 ч. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Шаран върху хилядолистник от картофиПразът се нарязва наситно, обелените картофи – на тънки филийки. Беконът се нарязва на ивици, запича се на сух тиган. След 2-3 минути се налива олиото. Добавя се празът и се пържи още 1-2 минути.
2
Шаран върху хилядолистник от картофи 2Яйцата се разбиват със солта. Наливат се млякото и сметаната. Добавя се изстиналата смес от бекон и праз. Ароматизира се с индийското орехче.
3
Шаран върху хилядолистник от картофи 3В намаслена йенска тава се нарежда пласт от половината картофени филийки, полива се с половината смес от яйца и бекон, настъргва се половината кашкавал. По същия начин се поставят останалите продукти, но кашкавалът се запазва. Покрива се с алуминиево фолио, поставя се в загрята до 180 градуса фурна. Кашкавалът се настъргва, след като ястието се извади.
4
Шаран върху хилядолистник от картофи 4Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите, перките се изрязват. Нарязва се на парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Парчетата се пържат по около 5-8 минути в предварително загрято олио.
5
Шаран върху хилядолистник от картофи 5Празът се запържва в загрято олио, налива се виното и се оставя на котлона, докато виното изври. Поръсва се с брашно и се разбърква енергично, за да се разтвори добре. Добавят се разтвореното в 250 мл вряла вода кубче бульон, магданозът, лимоновият сок и маслото. Ястието се сервира, като в чиния се поставя парче от студения хилядолистник, отгоре се слагат 1-2 филета от шарана и се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта