Пилешки руладини с мащерка и чесън

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2004
Пилешки руладини с мащерка и чесън
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
10 листа пресен босилек (1 ч. л. сух)
1 печена чушка
1 краставица
200–250 г домати
1 кубче зеленчуков бульон
1 морков
1 тиквичка
черен пипер и сол на вкус
1/2 с. л. мащерка
1 стрък чесън
7–8 стръка магданоз
1/2 лимон
5–6 с. л. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Пилешки руладини с мащерка и чесън
Отстранява се костта от пилешките гърди и се разрязват на две. Всяка половинка се разрязва през средата с нож, така че да се получат тънки правоъгълни пържоли (може да се изтънят с чукче).
2
Пилешки руладини с мащерка и чесън 2
Настъргва се кората на лимона, магданозът и чесънът се наситняват и всичко се прехвърля в купа. Овкусява се с мащерката и сока от лимона и се разбърква.
3
Пилешки руладини с мащерка и чесън 3
Всяка пържола се поръсва със сол и черен пипер и се разпределя част от ароматната смес. Пържолите се поставят върху алуминиево фолио във формата на руло, като хубаво се запечатват, за да се задушат в собствения си сос. Варят се на пара около 25–30 минути.
4
Пилешки руладини с мащерка и чесън 4
Морковът и тиквичката се нарязват на дребни кубчета, поставят се в 500 мл кипнала вода, в която предварително е стрит зеленчуковият бульон, и се оставят да врат 7–8 минути.
5
Пилешки руладини с мащерка и чесън 5
Доматите се почистват от семето и заедно с краставицата и печените чушки се нарязват на кубчета. Прибавят се бланшираните и охладени кубчета моркови и тиквички, поръсват се с накълцаните листа босилек, сол и се поливат със зехтина. Разбъркват се добре, охлаждат се и се оставят 2–3 часа да се мариноват.
6
Пилешки руладини с мащерка и чесън 6
Руладините се нарязват на филийки и се сервират с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: