Пилешко филе с праз и черен ориз

Дата: 07.12.2009
Източник: Бон Апети
Пилешко филе с праз и черен ориз
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
150 г праз
50 г черен ориз
250 г бял ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
3 с. л. зехтин
1 к. ч. бяло вино
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, запича се на тиган с 2 с. л. зехтин и се поставя в тавичка. В 1 л вряща вода се сваряват заедно двата вида ориз. След като се сварят, се отцеждат.
2
Празът се реже на колелца и се запържва в останалия зехтин. Добавя се оризът и се задушава с виното.
3
Пилешкото филе се пече около 15 минути в нагорещена на 250 градуса фурна.
4
Ястието се сервира с ароматния ориз и върху него се поставят изпечените пилешки гърди.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


736 ДУШИ ОНЛАЙН
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
Aleksandra Voinova се регистрира в сайта.
Eli Vitanova се регистрира в сайта.
Monika Vasileva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Пита с праз и сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта