Пилешко филе с праз и черен ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2009
Пилешко филе с праз и черен ориз
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
150 г праз
50 г черен ориз
250 г бял ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
3 с. л. зехтин
1 к. ч. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, запича се на тиган с 2 с. л. зехтин и се поставя в тавичка. В 1 л вряща вода се сваряват заедно двата вида ориз. След като се сварят, се отцеждат.
2
Празът се реже на колелца и се запържва в останалия зехтин. Добавя се оризът и се задушава с виното.
3
Пилешкото филе се пече около 15 минути в нагорещена на 250 градуса фурна.
4
Ястието се сервира с ароматния ориз и върху него се поставят изпечените пилешки гърди.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: