Пилешко фрикасе с чесън

Гост: Стефан Младенов
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2008
Пилешко фрикасе с чесън
 
Необходими продукти:
1 пиле
5 яйца
200 г краве масло
1 кофичка кисело мляко
1 глава чесън
4 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Пилешко фрикасе с чесън
Чесънът се почиства, нарязва се наситно и се запържва в половината разтопено масло.
2
Пилешко фрикасе с чесън 2
Пилето се сварява, след което се обезкостява и накъсаното месо се слага при чесъна.
3
Пилешко фрикасе с чесън 3
Яйцата се разбиват с киселото мляко.
4
Пилешко фрикасе с чесън 4
Брашното се запича в отделен съд и се разбърква с останалото масло.
5
Пилешко фрикасе с чесън 5
Сипва се бульонът от варенето на пилето, като постоянно се бърка, за да не се образуват брашнени бучки.
6
Пилешко фрикасе с чесън 6
Добавя се сместа от разбитите яйца и кисело мляко.
7
Пилешко фрикасе с чесън 7
Месото с чесъна се овкусяват с черен пипер и наситнен магданоз и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2018
Стана наистина вкусно. Аз добавих и царевица :)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2016
приготвих без чесън и с прясно мляко
4.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Наистина вкусно и лесно!
3.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2014
Простичка и бърза рецепта, но резултатът си заслужава. масълцето и чесънът придават много мек и ароматен вкус на ястието. Аз направих соса само с жълтъци - не ми се рискуваше да го пресека.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2014
да си оближеш пръстите,щом моя внук я обожава,а той не яде почти нищо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: