Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати

Гост: Мариан Костов, майстор-готвач в парк хотел "Голдън Бийч"
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2009
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешко филе
100 г спанак
50 г бекон
25 г масло
20 г праз
20 г чери домати за декорация
50 мл сметана
2-3 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
балсамова редукция за декорация
мазнина за пържене



Начин на приготвяне:
1
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати
Пилешкото филе се почиства от ципата и костите, разстила се, като леко се прорязва, покрива се с фолио и се начуква.
2
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 2
Изтъненото филе се подравнява с нож от всички страни, покрива се с парчета бекон и се завива на руло.
3
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 3
Рулото се захваща с помощта на клечки за зъби и се запържва, след което се изпича във фурна.
4
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 4
Спанакът се бланшира в кипнала вода.
5
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 5
Скилидките чесън се нарязват наситно и се запържват в намаслен тиган.
6
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 6
Добавя се отцеденият спанак, разбърква се и се смесва с маслото, солта и черния пипер.
7
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 7
Сипва се сметаната и получената смес се пюрира в блендер.
8
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 8
Чери доматите се разрязват на половинки и се запържват с нарязания на колелца праз.
9
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 9
Изпеченото руло се разрязва на две части и се аранжира в порционна чиния със соса от спанак и гарнитурата от чери домати.
10
Пилешко руло с бекон и рагу от чери домати 10
Ястието се поднася полято с балсамова редукция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


nnikolovv коментира рецептата Фиш енд чипс
nnikolovv коментира рецептата Тепси кебап с праз и ориз
nnikolovv коментира рецептата Кексчета с кафе и шамфъстък
nnikolovv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: