Свински джолан с кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2009
Свински джолан с кисело зеле
 
Необходими продукти:
1 дафинов лист
2-3 щипки ким
1 в. ч. бяло вино
1 ч. л. захар
2 свински джолана
1 кисела зелка
100 г бекон
1/2 глава лук
1/2 кубче телешки бульон
7-8 зърна хвойна



Начин на приготвяне:
1
Свински джолан с кисело зеле
Беконът се нарязва надребно и се запържва.
2
Свински джолан с кисело зеле 2
Добавят се олио и нарязан наситно кромид лук и се разбърква.
3
Свински джолан с кисело зеле 3
Изчаква се лукът да се запържи и се поръсва с 2-3 щипки ким.
4
Свински джолан с кисело зеле 4
Полива се с бяло вино и се поръсва със захар.
5
Свински джолан с кисело зеле 5
Киселото зеле се нарязва наситно, почиства се от кочана и се слага в тенджерата.
6
Свински джолан с кисело зеле 6
Добавят се свинските джолани и зърната хвойна.
7
Свински джолан с кисело зеле 7
Пъхва се дафиновият лист и се залива с вряла вода.
8
Свински джолан с кисело зеле 8
Кубчето бульон се стрива в купичка и се полива с вода.
9
Свински джолан с кисело зеле 9
Ястието се задушава под капак 30 минути, след което джоланите се обръщат, заливат се с бульона и се оставят да къкрят на бавен огън 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: