Питки на грил

Поднасяме ги, намазани с ароматно масло
Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
21 г прясна мая (1/2 кубче)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за намазване:
125 г краве масло (със стайна температура)
2 стръка пресен лук
1 ч. л. самардала
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Питки на грил
Маята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Поръсва се с щипка брашно и маята се оставя да шупне.
2
Питки на грил 2
Останалото брашно разбърква със солта. Наливат се зехтинът, 300 мл вода и шупналата мая.
3
Питки на грил 3
Замесва се меко тесто, меси се около 10 минути. Оставя се да втаса.
4
Питки на грил 4
След това тестото се разделя на 8 топки и отново се оставя втаса. Топките се разтеглят с намазнени ръце, като се оформят питки.
5
Питки на грил 5
Прехвърлят се върху хартия за печене и се оставят да втасат. Питките се пекат на грил до златисто от всяка страна.
6
Питки на грил 6
Маслото се разбърква с наситнения пресен лук, самардалата и ригана.
7
Питки на грил 7
Топлите питки се намазват с ароматното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2022
Просто чудесни. Аз ги пекох на грил тиган.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2018
Пекох ги на фурна с вентилатор, но пак станаха уникално вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2017
Прекрасни са! В нашето семейство обожаваме самардала.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2017
Станаха страхотни независимо ,че са на грил тиган
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: