Пица с рукула и прошуто "Крудо"

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2005
Пица с рукула и прошуто
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 кубче мая
450 мл хладка вода
50 мл зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
600 г кашкавал
100 г прошуто "Крудо"
1 връзка рукула
1 буркан стерилизирани домати
1 прясна зелена чушка
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пица с рукула и прошуто
Брашното се пресява в голяма купа, в средата му се прави кладенче и се стрива маята, поръсват се солта и захарта, разбърква се, налива се зехтинът. Меси се, като постепенно се налива водата.
2
Пица с рукула и прошуто
Месенето продължава върху набрашнен плот. Тестото отпочива покрито 30 минути. Разделя се на по-малки топки, които се разточват в кръгла форма върху набрашнен плот. Поставя се в намазнена тава с диаметър 30 см, като по стените се оформя ръб.
3
Пица с рукула и прошуто
Доматите от консервата (без доматения сок) се поставят в купата на пасатора заедно с чушката, солта, захарта, ригана, босилека. Пюрира се и се нанася върху тестото в тавата.
4
Пица с рукула и прошуто
Отгоре се нареждат филийки кашкавал. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви. След това върху пицата се разпределят ивици рукула и прошуто "Крудо".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: