Почистване на калмари

Практично и полезно
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г калмари


Начин на приготвяне:
1
Почистване на калмари
Главите на калмарите се издърпват внимателно с пръсти от тубите, заедно с вътрешностите, като се изважда и костта. Измиват се много добре.
2
Почистване на калмари 2
Почистените туби внимателно се обелват от тънката външна ципа, включително и перките.
3
Почистване на калмари 3
Перките се изрязват.
4
Почистване на калмари 4
Пипалата се отрязват малко над очите, т.нар. „клюн“ по средата се отделя.
5
Почистване на калмари 5
Почистената глава, перките и пипалата се готвят заедно с тубите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: