Поширана сьомга със сос „Холандез“

Елегантно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 филета от сьомга (по 200 г, почистени)
300 г рагу от сьомга (без глави)
40 г краве масло
1 стрък стеблена целина
1/2 глава резене
1 стрък праз (бялата част)
1 връзка аспержи
1/2 лимон
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус

за соса:
125 г краве масло
2 жълтъка
1–2 с. л. сок от лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана сьомга със сос „Холандез“
Рагуто се слага в дълбока касерола и се залива с 1,5 л вода. Добавят се резенето, празът, целината и лимонът, почистени и нарязани наедро. Пускат се зърната черен пипер. Загрява се на умерен огън и щом кипне, се отпенва, а след това се оставя да къкри на тих огън около 20 минути.
2
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 2
Бульонът се прецежда и се загрява отново, като не трябва да ври.
3
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 3
В него се пускат филетата от сьомга, овкусени със сол и черен пипер, и се пошират под капак на изключен котлон за 8–10 минути.
4
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 4
Изваждат се внимателно и се подсушават.
5
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 5
Аспержите се почистват от долната твърда част и се белят. Запържват се в маслото и се поръсват със сол.
6
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 6
Жълтъците се готвят на водна баня с лимоновия сок.
7
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 7
При постоянно бъркане се налива разтопеното масло.
8
Поширана сьомга със сос „Холандез“ 8
Сосът се овкусява със сол и по желание – с бял пипер. Сьомгата се сервира с аспержите и със соса.



Съвет:
Месото от свареното рагу може да използвате за някаква салата или разядка.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2017
Забравих да кажа, че бульона го направих с черупките от скаридите пак става
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2017
Мнооого вкусно. Аз хвърлих и няколко тигрови скариди да правят компания на сьомгата. И смятям да запазя бульона за рибна супа в следващите дни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: