Поширани круши с ванилов сос

Прекрасна импровизация на Лора
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи круши
280 г захар
4 жълтъка
200 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
300 мл бяло вино
150 мл вода
50 г краве масло
80 г печени орехи
1 шушулка ванилия
2 шушулки кардамом


Начин на приготвяне:
1
Поширани круши с ванилов сос
Крушите се обелват и се почистват от семките с помоща на уред за почистване на плодове, така че да се запази целостта им. По възможност дръжките се запазват.

2
Поширани круши с ванилов сос 2
Шушулката ванилия се разделя надве. От едната половина се изваждат семенцата. Млякото, сметаната и шушулката и семенцата от половината ванилия се кипват в тенджера.

3
Поширани круши с ванилов сос 3
Жълтъците се разбъркват с 200 грама от захарта. Към тях, на тънка струйка, се добавя горещата млечна смес. След това се прехвърля обратно в тенджерата и се вари на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сосът се сгъсти. Оставя се леко да се охлади.

4
Поширани круши с ванилов сос 4
Слага се студеното масло, нарязано на кубчета. Щом се разтопи, сместа се прибира в хладилник.

5
Поширани круши с ванилов сос 5
В касерола се смесват виното, водата, останалата захар, смачканите с нож шушулки кардамом и втората половина от шушулката ванилия. Сместа се оставя да кипне, докато се разтвори захарта. След това котлонът се изключва.

6
Поширани круши с ванилов сос 6
В нея се потапят крушите за 10 минути, като тенджерата се затваря с капак. Ако крушите са неузрели е добре да се оставят за повече време. След това се охлаждат.

7
Поширани круши с ванилов сос 7
Орехите се наситняват. В част от тях се овалват пошираните круши. В дълбока десертна чиния се сипва от соса, отгоре се слага по една круша и се поръсва с орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
Ммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: