Празнична херинга с авокадо и грах

Дата: 22.12.2019
Източник: VICI
ТИТЛА: Експериментатор
 
Необходими продукти:
200 г херинга
100 г замразен грах
1 краставица
1 малка ябълка
1 стрък пресен лук
копър на вкус
2 бр. авокадо
3 с.л. лимонов сок
80 г зелена салата
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. мед
3 с.л. зехтин (олио)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Нарежете краставицата и ябълката на тънки ивици. Пуснете замразения грах във вряща вода за 2-3 минути. Отцедете и охладете. Накълцайте на ситно зеления лук и копъра. Разбъркайте всичко заедно.
2
Смесете 2 с.л. лимонов сок, зехтина, горчицата, меда и сол на вкус. Разбъркайте добре, за да се получи сос.
3
Нарежете херингата. Разрежете на две авокадото, махнете костилката и го нарежете на малки парченца. Полейте го с 1 с.л. лимонов сок.
4
Подредете парченцата авокадо в кръг, поставете малко листа от салата отвътре като канапе и изсипете сместа с краставици в тях. Поставете херингата в средата. Залейте със сос.

Съвет: Може да подредите красиво резените краставица отстрани, а вътре да сложите салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта