Празнична пилешка салата

Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2002
Празнична пилешка салата
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди с кокал
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
1 с. л. кисело мляко
2 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън
1 яйце
200 г олио
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. соев сос
1 ч. ч. замразен грах
1 червена чушка
300 г броколи
500 г макарони
1/2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Празнична пилешка салата
Пилешките гърди се подправят със сол, лимонов сок и соев сос и се пекат на скара във фурната при температура 200 градуса около 20-25 минути.
2
Празнична пилешка салата 2
Изпеченото месо се оставя да се охлади, почиства се от костите и се нарязва на порционни парчета.
3
Празнична пилешка салата 3
Макароните се сваряват в подсолена кипяща вода. След това се изцеждат и изплакват. Броколите се накъсват на розички и се варят 5 минути в микровълнова фурна на пълна мощност.
4
Празнична пилешка салата 4
В подходящ съд се поставят яйце, олио, босилек, риган, чесън, лимонов сок, сол, черен и червен пипер. Сместа се пасира до получаването на майонеза. Разрежда се с кисело мляко.
5
Празнична пилешка салата 5
Грахът се вари 3 минути. Чушката се нарязва на ивички. Всички продукти се поставят в салатиера и хубаво се разбъркват.
6
Празнична пилешка салата 6
Салатата се полива със соса, разбърква се и се оставя да престои 1-2 часа в хладилник, за да поеме добре майонезата и подправките. След това се сервира.




Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



100 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: