Предястие от чери доматчета, картофи и кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
Предястие от чери доматчета, картофи и кашкавал
 
Необходими продукти:
200 г чери доматчета
400 г картофи
1 с. л. краве масло
150 г кашкавал
70 г моркови
50 г лук
3–4 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус
краве масло за намазняване


Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват, обелват се, режат се на кубчета и се смесват с нарязаните на половина чери доматчета.
2
Лукът и морковите се режат наситно и се запържват за 10 минути в тиган с маслото. След като станат златисти, се сипват 50 мл вода и се оставят за 5 минути да омекнат.
3
Добавят се към останалите продукти и сместа се разпределя в намазнени огнеупорни купички. Овкусява се със сол и пипер.
4
Отгоре се настъргва кашкавалът и предястието се пече 10 минути на 200 градуса. При поднасяне се поръсва с накълцания магданоз.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: