Предястие "Роси"

Дата: 21.11.2008
Източник: Бон Апети
Предястие
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 щипка индийско орехче
1 с. л. чубрица
1 к. ч. олио
1 к. ч. вода от картофите
1 к. ч. прясно мляко
1 пакетче масло
2 глави лук
2 кренвирша
5 яйца
250 г печурки
1 щипка черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Предястие Картофите се сваряват в леко подсолена вода, намачкват се и се поливат с прясно мляко.
2
Предястие Добавят се водата, в която са варени картофите, половината масло и индийското орехче.
3
Предястие Лукът, гъбите и кренвиршите се нарязват надребно и се запържват в останалото масло и олиото.
4
Предястие Поръсва се с 1 с. л. чубрица и 1 ч. л. черен пипер и се задушава под капак.
5
Предястие Половината пюре се изсипва в намаслена дълбока тава и се разстила с помощта на шпатула.
6
Предястие Отгоре се слага плънката и се покрива с останалото пюре.
7
Предястие В слоя пюре се правят "лочки" - дупки, в които се чукват яйцата.
8
Предястие Ястието се поръсва с настърган кашакавал и се запича на силна фурна (200 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Малинка коментира рецептата Тутманик
Pavlina Koleshova коментира рецептата Тутманик
Joanna1309 публикува рецептата Пица с песто
Анна коментира рецептата Крем супа от боб
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Щрудел с круши
Василка Чобанова се регистрира в сайта.
Десислава публикува рецептата Руло „Стефани“
Ками Георгиева се регистрира в сайта.
We Believe се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта