Провансалски хляб с маслини и билки

Фугас – фокача по френски
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
650 г брашно
100 г маслини „Каламата”
100 г зелени маслини
1/4 връзка магданоз
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
зехтин за намазване
царевичен грис за поръсване

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Провансалски хляб с маслини и билки
Двата вида маслини, магданозът, мащерката и розмаринът се нарязват наситно и се смесват.
2
Провансалски хляб с маслини и билки 2
Маята се залива с около 300 мл топла вода, разбърква се със захарта, поръсва се с брашно и се оставя да шупне.
3
Провансалски хляб с маслини и билки 3
Брашното и солта се смесват, добавят се зехтинът и втасалата мая.
4
Провансалски хляб с маслини и билки 4
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
5
Провансалски хляб с маслини и билки 5
Разделя се на пет топки и всяка се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот. В средата на всеки правоъгълник се правят три прореза по дължина.
6
Провансалски хляб с маслини и билки 6
Оформените питки се оставят да втасат върху плот, поръсен с царевичен грис.
7
Провансалски хляб с маслини и билки 7
Намазват се със зехтин и се поръсват с маслиновата смес.
8
Провансалски хляб с маслини и билки 8
Пекат се една по една върху силиконово килимче или хартия за печене на 220 градуса за 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2023
Добре се получиха.
9.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2020
Хрупкави и много апетитни!
8.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2020
Страхотно хлебче!
7.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
Изключително лесно се омеси тестото и се получиха хрупкави хлебчета. Аз прибавих и сушени домати към сместта с маслините :)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Страшно ухаещ и вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: