Провансалски хляб с маслини и билки

Дата: 15.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
650 г брашно
100 г маслини „Каламата”
100 г зелени маслини
1/4 връзка магданоз
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
зехтин за намазване
царевичен грис за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Провансалски хляб с маслини и билкиДвата вида маслини, магданозът, мащерката и розмаринът се нарязват наситно и се смесват.
2
Провансалски хляб с маслини и билки 2Маята се залива с около 300 мл топла вода, разбърква се със захарта, поръсва се с брашно и се оставя да шупне.
3
Провансалски хляб с маслини и билки 3Брашното и солта се смесват, добавят се зехтинът и втасалата мая.
4
Провансалски хляб с маслини и билки 4Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
5
Провансалски хляб с маслини и билки 5Разделя се на пет топки и всяка се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот. В средата на всеки правоъгълник се правят три прореза по дължина.
6
Провансалски хляб с маслини и билки 6Оформените питки се оставят да втасат върху плот, поръсен с царевичен грис.
7
Провансалски хляб с маслини и билки 7Намазват се със зехтин и се поръсват с маслиновата смес.
8
Провансалски хляб с маслини и билки 8Пекат се една по една върху силиконово килимче или хартия за печене на 220 градуса за 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
Изключително лесно се омеси тестото и се получиха хрупкави хлебчета. Аз прибавих и сушени домати към сместта с маслините :)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Страшно ухаещ и вкусен!
5.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
Разкошен хляб!
4.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
с маслинова паста е много удобно
3.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Чудесна рецепта!Може да се овкуси и с други билки и подправки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта