Пухкава питка

За всеки ден и повод
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.05.2014
Пухкава питка
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 кубче мая



Начин на приготвяне:
1
Пухкава питка
Брашното се изсипва и се прави кладенче, в което се слагат яйцата, солта и захарта.
2
Пухкава питка 2
Добавя се киселото мляко (на стайна температура) и предварително затопленото прясно мляко, в което е разтворена маята.
3
Пухкава питка 3
Тестото се меси хубаво и се оставя около 1 час и 30 минути да втаса на топло, докато удвои обема си.
4
Пухкава питка 4
Оформя се по желание в тавата и се маже с малко жълтък и кисело мляко, разбити заедно.
5
Пухкава питка 5
Оставя се още 30 минути, след което се пече 40 минути в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2014
Страхотно се получи !
2.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Получи се мека и пухкава както очаквах. Когато й се прибави масло и шарена сол докато е гореща става божествена.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Традиционна рецепта,аз винаги експериментирам при приготвянето на тестото и подреждането на питката в тавата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentin Rusanov се регистрира в сайта.
веси димитрова се регистрира в сайта.
Katya Basheva се регистрира в сайта.
Петя Петкова коментира рецептата Милинки със сирене
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: