Погача с квас

По традиционна българска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 06.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
900 г брашно
300 г квас (закваска)
300 мл прясно мляко
3 яйца
200 г краве масло
1 ч. л. сол
1 яйце за намазване
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Погача с квас
Брашното се смесва със солта.
2
Погача с квас 2
Прави се кладенче и в него се слагат квасът, леко разбитите яйца, затопленото мляко и половината разтопено масло.
3
Погача с квас 3
Замесва се меко тесто.
4
Погача с квас 4
Прехвърля се в намазнена купа и се оставя да втаса.
5
Погача с квас 5
Разделя се на 6 топки и всяка се разточва на кора.
6
Погача с квас 6
На две места се слагат по три кори една върху друга, като всяка се маже с останалото масло.
7
Погача с квас 7
Навиват се на рула.
8
Погача с квас 8
Режат се на парчета с широчина 3–4 см.
9
Погача с квас 9
Подреждат се в намазнена тава (прави, с отвора нагоре) и се оставят да втасат.
10
Погача с квас 10
Погачата се намазва с разбитото с малко вода яйце и се поръсва със сусам.
11
Погача с квас 11
Пече се 30 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2016
Най хубавата питка
9.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2014
Ако между корите се сложи малко сирене става още по-вкусно! Страхотна рецепта, много я обичаме вкъщи!
8.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
Това е най-вкусната питка,вчера я правих,но отгоре я поръсих,не само със сумам,сложих чубрица,шарена сол.Толкова е вкусна с масло и сирене,че забравихме за агнешкото.А и изпечена в двора на пещата просто е нещо ужасно вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
Благодаря Ванюша !!! Ще опитам.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
Ако ви се струва сложно има руски гастрономи,в почти всички се продава квас.Но вкусът на хляба с квас е много по истински.Когато си ходя на село винаги си правя хляб с квас в огнище,с шарена сол и сминдух.Охае на история
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: