Хондураска тортила „Балеада”

Емблематичен местен специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
1 яйце
100 мл топло прясно мляко
1 с. л. олио
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
олио за намазване
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Хондураска тортила „Балеада”
Млякото се смесва със содата, солта, яйцето, олиото и брашното и се разбърква.
2
Хондураска тортила „Балеада” 2
Замесва се меко тесто и се оставя да почине 30 минути на стайна температура, поръсено с брашно и покрито с фолио за свежо съхранение.
3
Хондураска тортила „Балеада” 3
Разделя се на 6 топки.
4
Хондураска тортила „Балеада” 4
Разточват се на тънки питки върху набрашнен плот.
5
Хондураска тортила „Балеада” 5
Пържат се до готовност в намазнен тиган с незалепващо покритие – една по една, от двете страни и когато са готови се покриват с кърпа.




Съвет:
Тортилите може да поднесете с плънка по избор

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2020
Тортиите стават фантастични - мекички (огъват се без да се чупят) и много вкусни. Правя ги постни (без яйце и мляко) с вода, много хубави стават и ако половината брашно се замени с царевично. Задължителни са за гуакамолето!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
Станаха много вкусни.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2014
Много вкусн!Подходящи както за закуска, така и като заместител на хляб.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
много са вкусни тези питки и се пражят страшно лесно
2.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Доволна съм от резултата, въпреки че аромата на сода по принцип не ми харесва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: