Прясно сирене с доматен сос по индийски

Панир Масала – ястие, което задължително ще ви поднесат в повечето индийски ресторанти
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
8 с. л. олио
1 с. л. лимонов сок
пресен магданоз за поръсване
1 буркан стерилизирани домати
3 скилидки чесън
1 морков
1 люта чушка
3 колелца джинджифил
4 с. л. олио
1ч. л. къри
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
2 л прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Прясно сирене с доматен сос по индийски
Прясното мляко се налива в тенджера и се кипва. Вари се 5 минути, като периодично се разбърква, за да не загори.
2
Прясно сирене с доматен сос по индийски 2
Добавя се киселото мляко и се налива лимоновият сок.
3
Прясно сирене с доматен сос по индийски 3
Щом кипне отново и се пресече, сместа се налива в тенджера, в която е поставен тензух, за да се прецеди суроватката.
4
Прясно сирене с доматен сос по индийски 4
Когато почти целият цвик се отдели, сиренето се увива с тензух и се затиска с тежест. Оставя се да престои около 30 минути, след това тензухът се отстранява и сиренето се нарязва на кубчета.
5
Прясно сирене с доматен сос по индийски 5
Олиото се загрява в тиган и в него по 3-4 минути се пържат кубчетата сирене, като се обръщат.
6
Прясно сирене с доматен сос по индийски 6
Чесънът и джинджифилът се нарязват наситно, морковът се настъргва.
7
Прясно сирене с доматен сос по индийски 7
Запържват се за около 1 минута в предварително загрятото олио и се подправят с къри, кимион и кориандър.
8
Прясно сирене с доматен сос по индийски 8
Наливат се пюрираните домати, добавя се наситнената люта чушка, посолява се и се разбърква. Сосът се оставя да къкри около 20 минути.
9
Прясно сирене с доматен сос по индийски 9
При сервиране всяка порция сирене се залива със соса и се поръсва с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: