Бъбречета по селски

Рецепта от националната ни кухня - запържени бъбреци в доматен сос с лук, печени чушки и морков
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. свински бъбрек
1 с. л. масло
1 с. л. олио
2 с. л. оцет
1 ч. л. сол
1/2 буркан стерилизирани домати
2 печени чушки
1 глава лук
1 морков
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бъбречета по селски
Бъбреците се разрязват през средата и каналчетата се почистват. Поставят се в купа.
2
Бъбречета по селски 2
Добавят се 2 с. л. оцет и 1 ч. л. сол, налива се вода и бъбреците се оставят да престоят 10-15 минути. След това се изваждат от водата и се подсушават.
3
Бъбречета по селски 3
Олиото и маслото се загряват в тиган. Бъбреците се слагат в тигана с отворената част надолу и се пържат 3-5 минути от всяка страна.
4
Бъбречета по селски 4
Лукът и чушките се нарязват наедро. Морковът се настъргва.
5
Бъбречета по селски 5
Олиото се загрява в тенджера и в него за 5 минути се задушават нарязаните лук и морков.
6
Бъбречета по селски 6
Добавят се нарязаните чушки и се разбърква.
7
Бъбречета по селски 7
След това зеленчуците се оттеглят от котлона и се поръсват с червен пипер.
8
Бъбречета по селски 8
Налива се сосът на стерилизираните домати, както и малко вода. Посолява се, добавят се доматите и къкри 10-15 минути.
9
Бъбречета по селски 9
След това се поръсва с чубрица и черен пипер и се слагат нарязаните на малки парчета бъбреци. Ястието се задушава 1-2 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2018
Уж нямаше да го ядат, защото миришело, какво било то това - бъбреци, а накрая дори не успях да го снимам.......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: