Пъстърва в коричка и крем от чушки

Прясно филе от пъстърва, покрито с пържени печурки в коричка от точени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
400 г точени кори
200 г печурки
30 г масло
зехтин за намазняване
2-3 стерилизирани чушки
100-150 мл течна сметана
1 щипка сух копър
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва в коричка и крем от чушки
Пъстървите се филетират. Филетата се поставят в чиния и се посоляват.
2
Пъстърва в коричка и крем от чушки 2
Печурките се нарязват на филийки и се запържват за 2-3 минути в тиган с предварително загрятото масло.
3
Пъстърва в коричка и крем от чушки 3
Чушките се пюрират заедно със сметаната, като се подправят с щипка копър и бял пипер на вкус.
4
Пъстърва в коричка и крем от чушки 4
Един върху друг се слагат два листа точени кори и се поливат със зехтин. Покриват се с трети лист, който също се намазнява. След това корите се сгъват на три, така че да се получи широка ивица.
5
Пъстърва в коричка и крем от чушки 5
В единия край на ивицата се поставя парче от рибното филе, сипва се малко от гъбите и накрая се покрива с 1 с. л. от крема от чушки. Завива се, така че да се получи форма на тригуна.
6
Пъстърва в коричка и крем от чушки 6
Тригуните се нареждат в йенска тава, леко се набождат с вилица и по желание се намазват с разбито яйце. Пекат се 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
7
Пъстърва в коричка и крем от чушки 7
При сервиране всяка порция се поднася с приготвения крем от чушки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: