Оризови чашки

Гост: Антоанета Петрунова от Самоков, победител в конкурса на списание "Бон Апети" и MAGGI®
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
150 г кашкавал
1/2 - 1 глава лук
3-4 с. л. маргарин
1 кубче силен пилешки бульон
черен пипер на вкус
прясна чушка за декорация
печена чушка за декорация
маслини за декорация


Начин на приготвяне:
1
Оризови чашки
Бульонът се разтваря в 3 ч. ч. хладка вода.
2
Оризови чашки 2
Маргаринът се загрява в малка тенджера, сипва се нарязаният наситно лук и се запържва.
3
Оризови чашки 3
След това се сипва оризът, запържва се за 1-2 минути и се налива разтвореният бульон.
4
Оризови чашки 4
Оризът се поръсва с черен пипер, разбърква се и ври, докато поеме водата. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади.
5
Оризови чашки 5
Кашкавалът се настъргва, сипва се в охладения ориз и се разбърква добре.
6
Оризови чашки 6
Оризът се разпределя в намазнени чашки, които се обръщат в порционни чинии.
7
Оризови чашки 7
Оризовите чашки се украсяват с маслини, нарязана на шайби прясна чушка и ивици печена чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: