Терин от пъстърва със сос от моркови

Студено предястие от френската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. горчица
1/2 ч. ч. кисело мляко
4-5 стръка магданоз
2 моркова
бял пипер на вкус
кората и сокът от 1/2 лимон
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. сол
4 стръка копър
перата на 1 стрък пресен лук
100-120 г крем сирене
2 белтъка
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Терин от пъстърва със сос от моркови
Рибите се филетират, като костите внимателно се отстраняват.
2
Терин от пъстърва със сос от моркови 2
Кожата се отделя с помощта на тънък нож.
3
Терин от пъстърва със сос от моркови 3
Белтъците се слагат в купата на блендер заедно с филето и крем сиренето.
4
Терин от пъстърва със сос от моркови 4
Продуктите се подправят с индийско орехче, сол и бял пипер и се смилат.
5
Терин от пъстърва със сос от моркови 5
Щом стане хомогенна смес, се налива сокът от лимон, добавят се настърганата лимонова кора, наситнените пресен лук и копър и отново се смила.
6
Терин от пъстърва със сос от моркови 6
Сместа се разпределя в леко намазнени със зехтин тимбалчета.
7
Терин от пъстърва със сос от моркови 7
Тимбалчетата се нареждат в тава и в нея се налива вода, която да стига до средата им. Пекат се около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8
Терин от пъстърва със сос от моркови 8
Морковите се сваряват в подсолена вода за 15 минути. След това се пюрират заедно с киселото мляко, горчицата и подправките за соса.
9
Терин от пъстърва със сос от моркови 9
Изпеченият и охладен терин се отделя с нож от тимбалчетата, обръща се и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: