Пуфета с кървавица и притурка от чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г кървавица
3-4 стръка див чесън
няколко листа от зелена салата и цикория
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. гранулирана зелена подправка
2 с. л. олио
1 ч. л. мед
1/2 глава лук
1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 червена чушка
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. майорана
2 филии бял хляб
3 яйца
100 мл бира
100 мл прясно мляко
2-3 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Пуфета с кървавица и притурка от чушки
С готварски пръстен (6-7 см) се изрязват два кръга от филиите хляб. Вътрешността на кървавицата се овкусява с майорана, сол и черен пипер, прибавя се едното яйце и всичко се смесва добре. Единият кръг се намазва с получената смес и се похлупва с другия.
2
Пуфета с кървавица и притурка от чушки 2
За да не останат сухи, филиите се намазват със смесените мляко и бира. Останалите две яйца се разбиват, пуфетата се овалва в тях и се пържи в предварително загрято олио от двете страни до златисто.
3
Пуфета с кървавица и притурка от чушки 3
Лукът и чушките за притурката се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в нагорещеното олио. Прибавят се доматеното пюре, медът и гранулираната зелена подправка и се задушава до кулинарна готовност.
4
Пуфета с кървавица и притурка от чушки 4
В средата на порционна чиния се оформя гарнитура от цикорията, листата зелена салата и стръкчетата див чесън и се овкусява с балсамовия оцет. Поставя се готовата пуфета, до нея се сипва притурката от задушени чушки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



206 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: