Рататуй с яйца на фурна

Пъстра зеленчукова феерия
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
2 червени домата (белени)
2 скилидки чесън
1 оранжева калифорнийска чушка
1 червена калифорнийска чушка
1 жълта калифорнийска чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 патладжан
1 тиквичка
1/2 връзка магданоз
1 стрък розмарин
100 мл зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Рататуй с яйца на фурна
Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, осолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност.
2
Рататуй с яйца на фурна 2
Чушките се нарязват на кубчета и се запържват в около 20 мл зехтин, като се посоляват. Изваждат се в тенджера.
3
Рататуй с яйца на фурна 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в около 20 мл от зехтина, докато омекнат, изваждат се при чушките.
4
Рататуй с яйца на фурна 4
Тиквичката се нарязва на кубчета и също се запържва в 20 мл от зехтина, докато омекне. Изважда се в тенджерата при зеленчуците.
5
Рататуй с яйца на фурна 5
Патладжанът се подсушава, пържи се в останалия зехтин до златисто и се слага в тенджерата.
6
Рататуй с яйца на фурна 6
Добавят се доматите, нарязани на кубчета заедно със семките и всички зеленчуци се овкусяват с наситнен розмарин, балсамов оцет, сол и черен пипер. Готвят се на слаб огън около 20 минути.
7
Рататуй с яйца на фурна 7
След това се прехвърлят в тава.
8
Рататуй с яйца на фурна 8
Оформят се „гнезда“, в които се чуква по едно яйце.
9
Рататуй с яйца на фурна 9
Яйцата се посоляват и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 12 минути.
10
Рататуй с яйца на фурна 10
Поръсва се с насинен магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2023
Последните летни вкусове в едно ястие. Чудесно е!
4.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2022
Много вкусно ястие, пак ще направя. Не сложих розмарин и оцет, но сложих наситнени люти чушки. Стана супер.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2022
Стана хубаво, но мазничко понеже всичко се пържи едно по едно.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2019
Хубаво зеленчуково ястие !
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Много занимавка, но си струваше.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: