Сотирано зеле

Дата: 07.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г бяло зеле
2 домата сорт „Рома“ (обелени)
2 скилидки чесън
1 люта зелена чушка
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
60 мл зехтин
1 с. л. паста от червени чушки
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сотирано зелеЛукът се реже на кубчета и се запържва в загрят на умерен огън зехтин, докато омекне.
2
Сотирано зеле 2Зелето се реже на ивички и се добавя към лука. Пържи се на силен огън, като се бърка.
3
Сотирано зеле 3Когато омекне, се прибавят наситнената люта чушка, нарязаните на кубчета домати и накълцания чесън.
4
Сотирано зеле 4Овкусява се с пастата от червени чушки, кимиона и сол.
5
Сотирано зеле 5Готви се още 5 минути и се сервира, поръсено с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Яндже сготви Брауни
Спасов коментира рецептата Лесен ябълков сладкиш
ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта