Риба със спаначен сос

Дата: 09.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г рибно филе (лаврак)
500 г почистен спанак
1/2 голяма глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. горчица
4 с. л. зехтин
400 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Риба със спаначен сосРибните филета се подправят със сол и черен пипер, намазват се със зехтина и се изпичат на сух тиган до златисто.
2
Риба със спаначен сос 2Изваждат се и в същия съд се запържват наситнените лук и чесън, докато омекнат. Ако има нужда, се налива още зехтин.
3
Риба със спаначен сос 3Прибавят се горчицата, около 80 мл вода, сметаната, сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри около 5 минути.
4
Риба със спаначен сос 4Спанакът се потапя във вряла вода за 10–20 секунди, след това се слага в купа с ледена вода, отцежда се много добре, наситнява се и се добавя към соса.
5
Риба със спаначен сос 5Рибата се връща в съда. Ястието се оставя на котлона за 2-3 минути и се сервира веднага.




Съвет:
По желание ястието може да се овкуси с 1/4 ч. л. индийско орехче.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2017
Стана невероятно вкусно! Използвах дижонска горчица и добавих също една лъжица сос терияки и сок на лимон.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Сготвих тази рецепта, но намалих спанака и добавих див чесън. Разкош!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта