Риба в сладко-кисел гъбен сос

Дата: 11.01.2005
Източник: Бон Апети
Риба в сладко-кисел гъбен сос
 
Необходими продукти:
500 г филе от мерлуза
1 кубче гъбен бульон
1/2 в. ч. бяло вино
3 с. л. ябълков оцет
2 с. л. кетчуп
2 с. л. олио
2 с. л. нишесте
2 с. л. захар
1 с. л. соев сос
1 резен пресен джинджифил
2-3 сушени дървесни гъби
1 пакетче пшенично нишесте (50 г)
черен пипер на вкус
олио за пържене
250 г спагети
1 стрък праз
4 скилидки чесън
3-4 с. л.соев сос
3-4 с. л. олио
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Риба в сладко-кисел гъбен сосСпагетите се сваряват в подсолена вода. Наситненият чесън и нарязаният на кръгчета праз се запържват в уок със сгорещеното олио. Добавят се сварените спагети. Пържат се 2-3 минути и се налива соевият сос.
2
Риба в сладко-кисел гъбен сос 2Рибата се нарязва на парчета, поръсва се със сол и черен пипер, овалва се в нишестето. Панира се в загрятото в уок олио за 2-3 минути от всяка страна. Изважда се върху салфетка.
3
Риба в сладко-кисел гъбен сос 3Гъбите се заливат с кипнала вода и престояват 15-20 минути, за да омекнат, след което се изчистват и се нарязват на ивици.
4
Риба в сладко-кисел гъбен сос 4В купичка се разбъркват бялото вино, соевият сос, солта, ябълковият оцет и захарта. Наситненият джинджифил се запържва в сгорещено олио, докато порозовее. Добавят се гъбите, сосът, 150 мл топла вода и стритото кубче бульон. Ври 1-2 минути.
5
Риба в сладко-кисел гъбен сос 5Сервира се, като рибата се нарежда върху канапе от спагети и се полива със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта