Рибни бургери със сос от хрян

Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 рулца от раци
3 филета бяла риба
2-3 яйца
1 стрък лук
1/2 червена чушка
10 листа пресен девесил
листата от 1 клонка целина
1 с. л. горчица
черен пипер и сол на вкус
5-6 с. л. галета (колкото поеме каймата)
брашно за паниране
олио за пържене
200 мл течна сметана
1 стрък лук
1 скилидка чесън
1 с. л. настърган хрян
1 с. л. горчица на вкус
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рибни бургери със сос от хрян
Лукът и чушката се нарязват на много ситно и се сотират за кратко в 1 с. л. предварително загрято олио.
2
Рибни бургери със сос от хрян 2
Рибните филета се смилат заедно с рулцата от раци. Сместа се прехвърля в купа и се подправя със сол, черен пипер, наситнени девесил и целина. Добавят се горчица и галета, изсипват се запържените зеленчуци и се разбърква.
3
Рибни бургери със сос от хрян 3
С помощта на метален пръстен се оформят бургери, като сместа се притиска добре със супена лъжица, за да излезе въздухът. След това пръстенът се отстранява и бургерите се овалват в брашно и разбити яйца.
4
Рибни бургери със сос от хрян 4
Бургерите се пържат в предварително загрято олио. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
5
Рибни бургери със сос от хрян 5
Сосът се приготвя, като в малка тенджера се поставят наситнените лук и чесън, хрянът, течната сметана, добавят се сол, черен пипер и горчица на вкус и се оставя да къкри 5-8 минути на тих огън. Бургерите се сервират полети със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2021
Невероятни са! Снощи ги направих за пореден път и пак едвааа успях да снимам едно кюфтенце - наистина се омитат за минути:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: