"Ризото с морски дарове"

Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2010
 
Необходими продукти:
450 г морски дарове по избор
400 г ориз
100 г лук
2 кубчета зеленчуков бульон
4 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
60 г сирене „Пармезан”
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
магданоз за украса



Начин на приготвяне:
1
Лукът се пасира с 1 с. л. зехтин и се запържва до златисто. Сипват се още 2 с. л. лъжици зехтин, добавя се оризът и се бърка 2–3 минути.
2
Бульонът се разрежда в 1 л вода и се долива на порции към запържения ориз, докато го поеме. Важно е оризът да не е разварен.
3
Морските дарове се запържват в останалия зехтин, задушават се с виното и се изсипват към ризотото. Добавя се счуканият чесън.
4
При постоянно разбъркване се порасва настърганият наедро пармезан и се прибавя маслото. Когато пармезанът добие кремообразна консистенция, ястието е готово за сервиране. Украсява се с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Ето го
1.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Супер е .Добавих му малко сметана ,а чесънчето го запържих с малко червен пипер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: