Ризото с пиле

Източник: Мадлен Мечкова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.08.2014
Ризото с пиле
 
Необходими продукти:
400 г бяло пилешко месо
300 г ориз
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 тиквичка
3 моркова
300 мл пилешки бульон
3 с. л. зехтин
50 мл бяло вино
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ризото с пиле
Лукът и чесънът се нарязват и се запържват в зехтина.


2
Ризото с пиле 2
Към тях се добавят и настърганите моркови.
3
Ризото с пиле 3
Прибавя се измитият ориз и се бърка на котлона, докато побелее. Ястието се залива с виното и се оставя на тих огън да къкри.
4
Ризото с пиле 4
Добавя се тиквичката, нарязана на дребно и се залива с пилешкия бульон. Оставя се да ври на тих огън, докато оризът поеме водата.
5
Ризото с пиле 5
След като оризът е почти готов, се прибавя пилешкото месо.
6
Ризото с пиле 6
Премахва се от котлона и се добавят настърган кашкавал, сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Вкусно и питателно за цялото семейство! Дъщеря ми много го хареса ❤
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2014
Вкусно и сравнително полезно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: