Рокот капоста

Дата: 25.11.2002
Източник: Бон Апети
Рокот капоста
 
Необходими продукти:
800 г кисело зеле
500 г свинска кайма
300 г дебърцини
250 г ориз
300 г сметана
100 г свинска мас
1 глава лук
1 с. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Рокот капостаОризът се запържва в 30 г свинска мас, докато стане стъклен, след което се прехвърля в тенджера и се сварява.
2
Рокот капоста 2Зелето се нарязва на ивички и се задушава в 30 г от маста.
3
Рокот капоста 3Лукът се нарязва наситно и се запържва в останалата мас. Когато лукът омекне, се прибавя каймата, поръсва се с червен пипер и сол.
4
Рокот капоста 4В намазана с мас тава се сипва 1/3 от зелето. Върху него се поставя малко от сметаната и 1/2 от каймата и ориза, подреждат се нарязаните на кръгчета дебърцини. Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите, като се завършва със зеле.
5
Рокот капоста 5Отгоре се намазва с останалата сметана и се поръсва обилно с червен пипер. Ястието се пече 30 минути в умерено загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта