Рокот капоста

(Редено зеле)
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2002
Рокот капоста
 
Необходими продукти:
800 г кисело зеле
500 г свинска кайма
300 г дебърцини
250 г ориз
300 г сметана
100 г свинска мас
1 глава лук
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Рокот капоста
Оризът се запържва в 30 г свинска мас, докато стане стъклен, след което се прехвърля в тенджера и се сварява.
2
Рокот капоста 2
Зелето се нарязва на ивички и се задушава в 30 г от маста.
3
Рокот капоста 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва в останалата мас. Когато лукът омекне, се прибавя каймата, поръсва се с червен пипер и сол.
4
Рокот капоста 4
В намазана с мас тава се сипва 1/3 от зелето. Върху него се поставя малко от сметаната и 1/2 от каймата и ориза, подреждат се нарязаните на кръгчета дебърцини. Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите, като се завършва със зеле.
5
Рокот капоста 5
Отгоре се намазва с останалата сметана и се поръсва обилно с червен пипер. Ястието се пече 30 минути в умерено загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: